|
pipeclub.gr Hellenic Pipe Smokers Forum
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 10:52 pm Post subject: |
|
|
Μηπως φιλε μου δεν εχεις καθαρισει καλα το κομβιο? Για κοιτα εδώ στα μεσα του αρθρου,υπαρχει ενα ζητημα με το κομβιο αλλα περαν τουτου ουδεν. Κανε εναν καλο καθαρισμο συν ξυδι μετα ξαναδοκιμασε και πες μας. _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 11:18 pm Post subject: |
|
|
| Σε όσες υγροπαγίδες έχω δοκιμάσει, και άσχετα από στρώσιμο, καθάρισμα, είδος καπνού, πάντα μου φέρνουν τη γεύση του αλουμινίου, άλλοτε περισσότερο, άλοτε λιγότερο. Πρέπει να σχετίζεται με την ευαισθησία σε συγκεκριμένες γεύσεις του κάθε στόματος. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 11:28 pm Post subject: |
|
|
Το αλουμινιο "μαυριζει" δημιουργει κατι σαν οξειδωση μαλιστα ξινιζει και φαγητο αν ερθει σε επαφη επι πολλη ωρα.Αυτο που χρησιμοποιουν σε μερικες κατασκευες εχει επεξεργαστει-γυαλιστει και δεν πιανει τιποτα.
tommy κοιταξε το εσωτερικο αν ειναι πεντακαθαρο,εχω ντουζινες απο αυτες κι αν και εχω ευαισθητη στοματικη κοιλοτητα ποτε δεν ειχα προβλημα.Κανε και μια δοκιμη με φιλτρα meershaum μηπως τα balsa νοτιζουν ευκολα και χειροτερευουν ισως την κατασταση. _________________ '
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
tommy

|
Posted: Tue Apr 13, 2010 5:09 pm Post subject: |
|
|
| Θα δοκιμασω να την καθαρισω καλα με οινοπνευμα ή ξυδι αλλα σε αυτη απο το πρωτο καπνισμα το καταλαβα αμεσως. Σε αλλη υγροπαγιδα που εχω ολα οκ δεν υπαρχει προβλημα. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Tue Apr 13, 2010 5:25 pm Post subject: |
|
|
Καθαρισε την καλα και απο την πλευρα που μπαινει το φιλτρο αλλα και απο την αλλη που εχει το κυλινδρακι.Επεμενε στην τελευταια γιατι γυρω απο αυτο μαζευει βρωμα που δεν ειναι αμεσα ορατη,χρησιμοποιηση μπατονετα και "στριμωξε" την αναμεσα στο τοιχωμα και το κυλινδρακι. _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
basmas BANNED
|
Posted: Sat Sep 25, 2010 5:04 pm Post subject: |
|
|
Αν και με ελαχιστη εμπειρια ως καπνιστης καπνοσυριγγας , ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τις λιγες καπνοσυριγγες pipex που διεθετα η και διαθετω ως αναφορα τη σχεση ποιοτητος με τιμη .
| SID wrote: |
Από καθαρή τύχη αγόρασα μια πίπα pipex, η οποία μετά το στρώσιμο οφείλω να ομολογήσω ότι είναι απρόσμενα (τουλάχιστον για εμένα) καλή.
|
Και εγω απο τυχη αγορασα πρωτη φορα ( ηταν παμφθηνη και αμεσα διαθεσιμη σε καταστημα με ηλεκτρονικα ειδη ! ) , αλλα απο επιλογη τις επομενες φορες αφου η πρωτη ηταν απρόσμενα ( τουλάχιστον για εμένα ) καλή και τις βρηκα επισης φτηνα σε καταστημα ειδων καπνιστου .
| salan wrote: |
... Όλες έχουν βγει χωρίς προβλήματα. Στρώνουν εύκολα, καπνίζουν καλά, και δεν πυρώνει το μπολ.
... πρόκειται για πίπες πού τις εμπιστεύομαι για ένα καλό κάπνισμα.
... και οι τιμές τους είναι λογικότατες.
|
Συμφωνω σε ολα , και επαυξανω ως προς τις λογικοτατες τιμες .
| salan wrote: | | thinAir wrote: | | ... που θα μπορούσα να ρίξω μια ματιά στην Αθήνα; |
Κοίταξε στο "Smokers House".
Πατησίων + Σταδίου στο κτήριο τού Λαμπρόπουλου.
|
Απο το "Smokers House" τις αγορασα και εγω ολες , πλην της πρωτης που την βρηκα στην πλατεια Ομονοιας σε ενα καταστημα με ηλεκτρονικα ειδη !
| Σιδ.Σταυρός wrote: |
Στις πιπες του δεν εχω βρει σημαδια/εμφανη στοκαρισματα κι αν πρεπει να βρω ενα ψεγαδι ειναι οτι δεν δινει τοση προσοχη οσο θα επρεπε στα επιστομια.
|
Συμφωνω , και εντοπιζω και εγω μια προχειροτητα στα επιστομια .
Οι τιμες του δεν ειναι πολυ χαμηλες και κακα τα ψεμματα με τα ιδια λεφτα βρισκεις κατι καλυτερο καμια φορα σε καταστημα του εξωτερικου.
|
Διαφωνω , τουλαχιστον ως αναφορα τις πολυ φτηνες του . Με δεκα ευρω για κατι πολυ μικρες και εικοσι ευρω για καποιες μεγαλυτερες , βρισκω πως οι τιμες του ειναι λογικοτατες . Με αυτες τις τιμες μπορει ενας αρχαριος καπνιστης να αγορασει αμεσα καποια , τουλαχιστων ανεκτη , καπνοσυριγγα .
Στελνει και με αντικαταβολη,το θεμα ειναι οτι οι φωτο στο site δεν ειναι πολυ καλες και καμια φορα μπερδευεσαι.
|
Συμφωνω . Η παρουσια του στο διαδικτιο ειναι απαραδεκτη . Κακες φωτογραφιες , καμια πληροφορια για τιμες , μεγεθη , και λοιπα .
Θα μπορουσε να βγαλει και καλυτερα κομματια για την εδω αγορα,ελπιζω στο μελλον να το κανει.
|
Υποθετω πως εξαγει μεγαλο μερος τις παραγωγης του η/και τα καλυτερα κομματια του σε ποιο ευρωστες οικονομικα αγορες . _________________ - με ποιους εισαι ρε ? μ'εμας η με τους αλλους ?
- μ'εσας , μ'εσας .
- μ'εμας ? εμεις ειμαστε με τους αλλους !
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ?
(ΕΠΑΝ)ΕΝΩΣΗ !!! |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sat Sep 25, 2010 5:24 pm Post subject: |
|
|
| basmas wrote: | | Υποθετω πως εξαγει μεγαλο μερος τις παραγωγης του η/και τα καλυτερα κομματια του σε ποιο ευρωστες οικονομικα αγορες . |
_________________ '
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Fri Feb 04, 2011 5:19 pm Post subject: |
|
|
Παιρνω την πρωτοβολια παρουσιασω διαφορα κομματια του
που συκγεντρωσα απο το διδυκτιο. |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Fri Feb 04, 2011 5:21 pm Post subject: |
|
|
| ... |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Fri Feb 04, 2011 10:00 pm Post subject: |
|
|
Έχω Μία με παγίδα και καπνίζει και με διπλό-κανονικό και ΜΙΚΡΟ ΦΙΛΤΡΟ στο δεύτερο άνοιγμα - που προσαρμόζω κατά επιλογή μου στους υγρούς καπνούς ,μια χαρά για εμένα !  _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Fri Feb 04, 2011 11:58 pm Post subject: |
|
|
Δυστυχως στα κομματια που δινει στην Ελληνικη αγορα δεν υπαρχει ας το πουμε αυστηρο "πατρον" δηλαδη 5 πιπες τυπου 3Υ να παραγγειλεις θα ειναι και οι 5 διαφορετικες σε διασταση μπολ.Δεν μιλαω για Vauen που ειναι αυστηρο μα και σε Stanwell δεν ξεφευγει δα,στις Pipex ομως ειναι σαν να περιμενεις σε ραντεβου στα τυφλα στο τι θα σου ερθει μεσα στο δεμα.
Απο την αλλη εχει το καλο πως σου προσφερει την επιλογη χρωματος σε μπολ και επιστομιο χωρις επιβαρυνση.Το καλυτερο πιστευω ειναι να παει καποιος εκει στο εργοστασιο οπου θα δει πολυ περισσοτερα απο οτι σε ραφια μερικων μαγαζιων που τις φερνουν. _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
pra9617

|
Posted: Sat Feb 05, 2011 12:27 am Post subject: |
|
|
Exω και εγω 4 απο δαυτες.Η μια ειναι με υγροφακα και αλλες 2 τις εχω μετατρεψει να καπνιζουν με υγροφακα αλλα και χωρις,(χαρις των ιδεων του Σ.Σ )και ολα αυτα με μια υγροπαγιδα,ουπς συγνωμη .Υγροφακα ενοουσα.Αν και εχουν καποια ελλατωματακια καπνιζουν αξιοπρεπεστατα .Και ειναι πολυ οικονομικες(η πιο ακριβη που εχω κοστιζει 40 ευρω και οι αλλες 20).Φυσικα οι περισσοτερες πιπες της μικρης συλλογης μου ειναι pipex.  _________________ Χρηστος . Ο καθενας καταλαβαινει αυτο που φαινεσαι,λιγοι καταλαβαινουν αυτο που εισαι. ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Sat Feb 05, 2011 9:58 am Post subject: |
|
|
Πιό παλιά,είχαμε κάνει επίσκεψη στο εργαστήριο/σπίτι τού κου Στεφάνου [κάποια άτομα από το φόρουμ].
Είχαν γίνει ερωτήσεις καί με την άδεια των γιών οί ερωτήσεις καί οί απαντήσεις θα εδημοσιεύοντο στο forum.
Αυτό δεν έγινε γιά πολλούς λόγους [τούς οποίους δεν εξετάζουμε εδώ].
Μεταξύ των ερωτήσεων ήταν καί αυτή,γιά την διαφορά πού παρατηρείται ανάμεσα σε δύο πίπες της ίδιας σειράς.
Η απάντηση πού πήρα ήταν τρείς πίπες της ίδιας σειράς μπροστά στα μάτια μου με την πρόκληση να τις εξετάσω καί τις τρείς προσεκτικά.
Πράγματι υπήρχαν διαφορές σε λεπτομέρειες.
Καί μού εξήγησε ο μεγάλος γιός ότι αυτό συμβαίνει στις χειροποίητες πίπες, διότι δουλεύονται με το χέρι καί είναι αδύνατον να πιάσεις ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις/λεπτομέρειες ανάμεσα σε δυο αδελφές.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει με κατασκευαστές τού εξωτερικού πού δουλεύουν με μηχανήματα βάσει πατρόν.
Καί γιά να τελειώσω,έχοντας 15 pipex,πρόκειται γιά πίπες πού μού καπνίζουν αξιοπρεπέστατα. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sat Feb 05, 2011 10:10 am Post subject: |
|
|
OK δεν εχουν τορνους οπως η Vauen αλλα αν βαλεις 6 πιπες 3Υ που εχω νομιζεις οτι τις κατασκευασαν 6 διαφορετικα εργοστασια.Ομοιως και η κλιση των επιστομιων και στους 2 αξονες ειναι αλλα αντι αλλων.Ατομο με μαγαζι που εχει επισκευτει παμπολλες φορες το εργοστασιο λεει πως ισχυει το "οτι του βγει" οταν ξεκιναει για καποιο σχεδιο.
Εαν βαλεις διπλα διπλα πχ τις 185 της Stanwell αγορασμενες σε διαφορετικες περιοδους ακομη και με διαφορετικο φινιρισμα θα δεις την ιδια πιπα με ελαχιστοτατες μικροδιαφορες,αν παραγγειλεις ομως βαση του site στην Pipex καθε φορα βλεπεις και διαφορετικη σχεδον πιπα.Οσοι διαβαζετε το τοπικ με τα μαστορεματα μπορειτε να το δειτε ξεκαθαρα στις 3Υ που εχω δουλεψει συχνα. _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Sat Feb 05, 2011 10:23 am Post subject: |
|
|
Eιναι πιπες που ποτε δεν θα σταματησω να αγοραζω,δεν με εχουν προδωσει
καθολου,καπνιζουν ωραια και για να ζεσταθει το ξυλο πρεπει να το
επιδιωξεις. |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Sat Feb 05, 2011 1:43 pm Post subject: |
|
|
Εχω μία. Ξύλο χωρίς αλλάτωμα που απόκτησα από μαγαζί στην Αθηνα με μόνο 50 ευρώ. Ειμαι πολύ ευχαριστημένος. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
karg

|
Posted: Sat Feb 05, 2011 10:05 pm Post subject: |
|
|
Έχω δύο pipex. Μία απλή με φίλτρο και μιά με υγροπαγίδα. Είχα την τύχη πριν μερικά χρόνια να γνωρίσω τα παιδιά στο Λυγουριό. Οι πίπες καπνίζουν αξιοπρεπέστατα και οι τιμές είναι λογικές. Νομίζω ότι για έναν νέο καπνιστή είναι η οικονομική λύση για seven day rotation.  _________________ Et in Arcadia ego.
Γιώργος Καραπαναγιώτης
ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. |
|
| Back to top |
|
 |
taki

Joined: 06 Nov 2010 Posts: 1437 Location: somewhere on Earth
|
Posted: Mon May 16, 2011 7:29 pm Post subject: |
|
|
Ήμουνα στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό και περνώντας απ΄το Λυγουριό σκέφτηκα να σταματήσω στον κ. Στεφάνου, να δώ τις πίπες που φτιάχνει.
Συνάντησα τον πατέρα Στεφάνου, πολύ ευγενικός και συμπαθητικός άνθρωπος, μιλήσαμε λίγο και μου έδειξε τις βιτρίνες του σε έτοιμο και ημιέτοιμο εμπόρευμα. Κοίταξα πολύ προσεχτικά τη δουλειά του, ζύγισα, ψηλάφισα αυτές τις πίπες που μου φάνηκαν καλύτερες --πιό όμορφες. Ήθελα να αγοράσω τουλάχιστον μιά, έτσι για δοκιμή, μα δεν βρήκα καμμιά που να μου κάνει ή να μ'αρέσει και ...έφυγα απογοητευμένος!
Στο δρόμο έπιασα να σκέφτομαι τι ήταν πραγματικά αυτό που μ'εμπόδισε να διαλέξω έστω μία: αποκλείοντας όλες τις πίπες που είχαν φίλτρα και νερόφακες, σιδεράκια και μαντζαφλέρια ή ήταν τρυπημένες για εννιάρια χαρτονάκια ή μπάλσα, μείνανε όλες οι άλλες, περιορισμένου αριθμού, συνήθως μικρές στο μέγεθος, μισής ώρας κάπνισμα... Άλλες πάλι, τις σκαρτάρησα διότι ήταν βερνικωμένες! --ανεπίτρεπτο για μιά πίπα. Μείνανε τρείς-τέσσερεις, που εκπληρούσαν τα δεδομένα των απαιτήσεών μου και απ'τις οποίες θα έπρεπε να διαλέξω μία...
Τις θυμάμαι καλά, τις είχα κοιτάξει πολύ προσεκτικά, μα η μιά --dublin-- ήταν ατσούμπαλη, κοντό μπώλ και κάπως μακρύ shank. Μιά άλλη γυριστή, με rim ακατέργαστο φυσικό ρείκι, το επιστόμιο δεν εφάρμοζε καλά και έχασκε στην ένωσή του απ'τη μιά πλευρά. Μιά τρίτη, ο αεραγωγός ήταν τρυπημένος τελείως στραβά και η τέταρτη και τελευταία, μιά egg ημιγυριστή το shank ήτανε φαγωμένο περισσότερο στη μέση, ανώμαλα, ίσως απ΄την παρουσία κάποιας/κάποιων τρυπών (?), semirusticata στο μπωλ, φτιαγμένη στό πόδι (...), μάλλον χοντροκομμένη και ασχημούλα. Τα 80ευρώ που ζήταγε, σίγουρα δεν τ'άξιζε κι'έτσι παρ΄όλες τις καλές μου προθέσεις, έφυγα με άδεια χέρια, για να μην ξαναγυρίσω πιά.
Δεν είναι πως θέλω να κάνω τον "σνομπ", λυπήθηκα ειλικρινά που δεν βρήκα, μέσα σε τόσες, ν'αγοράσω ούτε μιά, έτσι για δείγμα. Πιστεύω --αφού το λέτε εσείς που τις καπνίζετε τόσα χρόνια-- πως λειτουργούν καλά, αν και θα ήθελα να το διαπιστώσω και μόνος μου, αλλά σαν συμπέρασμα έβγαλα, πως ο κατά τ'άλλα συμπαθής αυτός Λυγουριώτης κι'αν ακόμα μου χάριζε μιά πίπα, θα το σκεφτόμουνα να την πάρω, αν και διότι θα τό'ξερα από πριν πως θα πήγαινε χαμένη στα χέρια μου...  _________________ “Your time is limited,
so don’t waste it living someone else’s life.” Steve P. Jobs
(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)
______________________________________________________________ |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|