| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 9:08 am Post subject: |
|
|
| OverallAccess wrote: |
YΓ. Το νήμα «Άσχημες πίπες» είναι γεμάτο χαρακτηρισμούς για διάφορες κατασκευές. Πρέπει να ζητηθούν χιλιάδες «συγγνώμες» ? |
Επανω σε αυτο και μονο για αυτο: Εχεις δικιο,εκει μιλαμε ασχημα ακομη και για κομματια εκατονταδων ευρω με παμπολλες ωρες ολοκληρες δουλειας.Ομως οπως και να εχει τις λεμε Πιπες.  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 9:44 am Post subject: |
|
|
Update: Απο την αλλη ο Α' ή ο Β' κατασκευαστης που του θαβουμε μια κατα γενικη ομολογια ασχημη πιπα ε δεν θα παθει δα και οικονομικη καταστροφη.Στην τελικη δεν θα μας διαβασει ποτε κανενας πελατης για αυτην την πιπα.Ομοιως αυτος ο κατασκευαστης δεν θα μας δωσει ποτε καποια συμβουλη για ξυσιμο,βαψιμο,τρυπημα κλπ που θελουμε να κανουμε μονοι μας.
Ο Woodturning εχει πισω γυναικα και παιδια και ζει απο την Ελληνικη αγορα και απο συμβουλες δοξα τον θεο οποτε τον χρειαστηκαμε μας ειπε τα παντα.Οποτε του εγινε καλοπροαιρετη κριτικη δεν αντεδρασε ασχημα.Μονο πως τρυπαμε την Calabash δεν ξερει μα για να του κανω σπασιμο δεν θα του πωε το "Μεγαλο Μυστικο".  _________________ '
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Thu Apr 07, 2011 10:45 am Post subject: |
|
|
Συμφωνώ με τον κ.Σιδηρούν Σταυρός! ...
Ο WTGR (κ.Κώστας) έχει δώσει πάρα πολλά σε όλους μας π.χ. τεχνικές πληροφορίες, επισκευές, κατασκευές με ΓΕΡΑ υλικά που δεν πρόκειται να σε κοροϊδέψει πότε (βλ. στόκος) κλπ.
Σε οποίον δεν αρέσει ..... τι να κάνουμε ...
Πάμε παρακάτω ...
Μου αρέσει πολύ η πίπα της τελευταίας φώτο ... πολύ κομψό με ωραίο ''ανοιχτό'' ξύλο, έχει καλό ''πιάσιμο'' .... εύγε κ.Κώστα! ...  _________________ Κώστας.
Charles Bukowski (1920-1994)
If you spend all your time trying,
then all you're doing is trying.
So don't try. Just do! |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 12:03 pm Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: | Α, να βάλουμε κάτι άλλο, να το πιάσουμε από την αρχή πάλι.
Ηθελα από καιρό να κοντύνω την ασπίδα, τόσο που να μην διακρίνεται σε σχέση με τις κλασσικές.
Οσο τις ετοίμαζα μου ερχόταν στο μυαλό το: "θα σας εξαφανίσωμεν".
 |
Κώστα είχα την τύχη να δω αυτές τις πίπες από κοντά.
Δεν έχω λόγια να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την άψογη κατασκευή σου
Σου βγάζω το καπέλο. ΑΨΟΓΕΣ!
 _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
OverallAccess

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 1:39 pm Post subject: |
|
|
| panospeter wrote: | Υποθετικός διάλογος:
Αυτά που γράφεις συμφορουμήτη είναι βλακείες.
Δεν πιστεύω να παρεξηγηθεί ο συγγραφέας, για τα γραπτά μιλάω μόνο
Σε κάθε περίπτωση υπήρξε και αρνητικό σχόλιο από τον Γιάννη σε πιο χαμηλών τόνων ύφος |
panospeter, αν έκανες τον κόπο και -υποθετικά- εξηγούσες γιατί τα θεωρεις βλακείες, δεν θα παρεξηγιόταν ο συγγραφέας. Αυτό που δεν μας λείπει είναι -σίγουρα- οι αφορισμοί.
| pra9617 wrote: | | yannis_k wrote: | | Εγώ πάλι Κώστα θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν μου αρέσουν τα επιστόμια ειδικά σε συνδυασμό με τις ασπίδες. Θα προτιμούσα κάτι πιο διακριτικό. | @OverallAccess .Μπορουσες να γραψεις κατι τετοιο.Απλα ο τροπος που εγραψες πιστευω πως δεν τιμαει κανεναν, (ουτε εσενα ουτε τον κο κωστα) .  |
pra9617 αυτό, είναι προσωπική προσβολή μιας και αναφέρετε σε πρόσωπα και όχι σε αντικείμενα. Ελπιζω να έγινε κατανοητό τώρα.
| Σιδ.Σταυρός wrote: | Update: Απο την αλλη ο Α' ή ο Β' κατασκευαστης που του θαβουμε μια κατα γενικη ομολογια ασχημη πιπα ε δεν θα παθει δα και οικονομικη καταστροφη.Στην τελικη δεν θα μας διαβασει ποτε κανενας πελατης για αυτην την πιπα.Ομοιως αυτος ο κατασκευαστης δεν θα μας δωσει ποτε καποια συμβουλη για ξυσιμο,βαψιμο,τρυπημα κλπ που θελουμε να κανουμε μονοι μας.
Ο Woodturning εχει πισω γυναικα και παιδια και ζει απο την Ελληνικη αγορα και απο συμβουλες δοξα τον θεο οποτε τον χρειαστηκαμε μας ειπε τα παντα.Οποτε του εγινε καλοπροαιρετη κριτικη δεν αντεδρασε ασχημα.Μονο πως τρυπαμε την Calabash δεν ξερει μα για να του κανω σπασιμο δεν θα του πωε το "Μεγαλο Μυστικο".  |
Σιδ.Σταυρός μην μου πεις οτι βρήκες κι εσύ την κριτική μου κακοπροαίρετη και προσβλητική. Επίσης γιατί βάζεις κοινωνικές προεκτάσεις στο θέμα ? Δεν έχουν σχέση.
Την πιθανότητα η αρνητική-αλλά καλοπροαίρετη-κριτική μου να έχει κάποια (οποιαδήποτε) επίδραση στον κατασκευαστή, μιας και είναι από τους ελάχιστους που ασχολούνται με την δημιουργία πίπας στην Ελλάδα, δεν την έχετε σκεφθεί απ’ότι φαίνεται. Τέλος πάντων, δημοσιεύω την άποψη μου και για την επόμενη πίπα που παρουσίασε ο κύριος Κώστας, ευελπιστώντας ότι μπορεί να γίνει δημιουργική συζήτηση χωρίς αλλαλαγμούς και νουθεσίες...
Αν θέλετε την γνώμη μου κύριε Κώστα, η ύπαρξη της ασπίδας δεσμεύει ασφυκτικά το σχέδιο, με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται σκληρό και άκαμπτο κυρίως στον σχεδιασμό του shank και επιπλέον, αδυνατεί να «ρεύσει» και να αποδώσει την «θηλυκή» πλευρά της πίπας. Δεν ξέρω αν φταίνε οι φωτογραφίες, αλλά οι γραμμές του σχεδίου είναι πολύ σκληρές και δεν έχουν συνέπεια μεταξύ τους. Στα μάτια μου η πίπα δείχνει πολύ βαριά και εκτός ισορροπίας, θα τολμούσα να την χαρακτηρίσω «Γερμανό μπάτσο» και πέστε μου αν αυτό το θεωρείται προσβλητικό ή εντός του πλαισίου μιας καλόπιστης κριτικής, ώστε να ξέρω αν μπορώ να γράφω αυτά που νομίζω ή να σταματήσω. _________________ Δεν το κόβω... που να χτυπιέστε.
Σώστε το Blob Fish. |
|
| Back to top |
|
 |
panospeter

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 1:47 pm Post subject: |
|
|
| OverallAccess wrote: | | panospeter, αν έκανες τον κόπο και -υποθετικά- εξηγούσες γιατί τα θεωρεις βλακείες |
πριτσ
| OverallAccess wrote: | | θα τολμούσα να την χαρακτηρίσω «Γερμανό μπάτσο» και πέστε μου αν αυτό το θεωρείται προσβλητικό |
Για τον μπάτσο ή για την πίπα ?
Σε κάθε περίπτωση αν δεν μπορείς να διακρίνεις την διαφορά μεταξύ των δύο παρακάτω κειμένων σου δεν έχει νόημα να το κουράζουμε.
| OverallAccess wrote: | | Εκτός από διακοσμητικά ξυλαράκια, κλασσικά σχέδια πίπας φτιάχνετε κύριε Κώστα |
| OverallAccess wrote: | | Αν θέλετε την γνώμη μου κύριε Κώστα, η ύπαρξη της ασπίδας δεσμεύει ασφυκτικά το σχέδιο, με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται σκληρό και άκαμπτο κυρίως στον σχεδιασμό του shank και επιπλέον, αδυνατεί να «ρεύσει» και να αποδώσει την «θηλυκή» πλευρά της πίπας. Δεν ξέρω αν φταίνε οι φωτογραφίες, αλλά οι γραμμές του σχεδίου είναι πολύ σκληρές και δεν έχουν συνέπεια μεταξύ τους. |
|
|
| Back to top |
|
 |
OverallAccess

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 2:05 pm Post subject: |
|
|
Εξαιρετική πρακτική η διαστρέβλωση μέσω της απομόνωσης εκφράσεων panospeter.
Eπί της ουσίας έχεις να πεις κάτι ? μια άποψη για τις συγκεκριμένες πίπες ίσως ? _________________ Δεν το κόβω... που να χτυπιέστε.
Σώστε το Blob Fish. |
|
| Back to top |
|
 |
panospeter

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 2:30 pm Post subject: |
|
|
Καλές είναι (δεν τρελάθηκα κιόλας).
Από την άλλη αντί να αναλώνεσαι με υποτιμητικά σχόλια στο τι δεν σου αρέσει δεν μας λες τι σου αρέσει στο θέμα "Φωτογραφία της ημέρας" ? |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 2:52 pm Post subject: |
|
|
Αγαπητε OverallAccess η φραση "εκτος απο διακοσμητικα ξυλαρακια -φτια-
χνεται και κλασικες πιπες" για οποιον τη διαβαζει,διαβλεπει ειρωνικο και
υποτιμητικο υφος (χωρις αυτο να ηταν ο σκοπος σου).
Αυτο και τιποτε αλλο. Κατα τα αλλα γραψε οση κρητικη θελεις.
[ ναι εχω χαρακτηρισει ταινια "μαπα" και βιβλιο "φολα" και πιπα '@@κια" και
καπνο "αχυρο για κατσικες" οχι ομως οταν απευθυνομαι σε 980 ατομα που
δεν τα ξερω και προσωπικα]. |
|
| Back to top |
|
 |
OverallAccess

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 3:52 pm Post subject: |
|
|
panospeter, θεωρώ πολύ πιο εποικοδομητική μία αρνητική κριτική («υποτιμητικά σχόλια» την χαρακτηρίζουν όσοι βαριούνται να την συζητήσουν ή έχουν άλλους λόγους) από το να δημοσιεύω, άκριτα, φωτογραφίες πιπών που μου αρέσουν. Εξαρτάται από το πόσο σημασία δίνει κανείς κι εγώ-για να γράφω εδώ-δίνω.
Να με συγχωρέσετε αγαπητέ pv2v αλλά το «εκτος απο διακοσμητικα ξυλαρακια -φτια-
χνεται και κλασικες πιπες" συνοδευόταν και από το «Με συγχωρείται για το θάρρος, αλλά υποθέτω πως, αφού δημοσιοποιείτε τις κατασκευές σας είστε ανοιχτός στην κριτική.» που, αν μη τι άλλο, δείχνει μία διάθεση για συζήτηση επί του αντικειμένου η οποία βέβαια, μέχρι στιγμής, εξαντλείται σε νουθεσίες τύπου «γράφε έτσι», «γράφε αλλοιώς», «γράφε εκεί», «ζήτα συγγνώμη» κλπ. Θα επιμείνω λίγο ακόμη και αν δεν τα καταφέρω... καλή καρδιά. _________________ Δεν το κόβω... που να χτυπιέστε.
Σώστε το Blob Fish. |
|
| Back to top |
|
 |
panospeter

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 4:43 pm Post subject: |
|
|
Με τον τρόπο που εκφράστηκες και δίκιο να έχεις το έχασες.
Αυτό πάρ' το σαν συμβουλή και όχι σαν νουθεσία.
Κατά τα άλλα εμένα βάλε με στην κατηγορία αυτών που βαριούνται να απαντήσουν σχετικά με διακοσμιτικά ξυλάκια. |
|
| Back to top |
|
 |
pra9617

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 4:58 pm Post subject: |
|
|
| panospeter wrote: | Με τον τρόπο που εκφράστηκες και δίκιο να έχεις το έχασες.
Αυτό πάρ' το σαν συμβουλή και όχι σαν νουθεσία.
Κατά τα άλλα εμένα βάλε με στην κατηγορία αυτών που βαριούνται να απαντήσουν σχετικά με διακοσμιτικά ξυλάκια. | +1 _________________ Χρηστος . Ο καθενας καταλαβαινει αυτο που φαινεσαι,λιγοι καταλαβαινουν αυτο που εισαι. ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 5:24 pm Post subject: |
|
|
| Απο μενα τελος.( για το συγκεκριμενο θεμα).Καλη καρδια με ολο τον κοσμο. |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 7:02 pm Post subject: |
|
|
@ OverallAccess
Φίλτατε :
Γιατί δεν γυρνάς να κάνεις μία κριτική καί στις στήλες των κατασκευαστών;
Εκεί έχω δεί πάρα πολλές μαλαματίες [πού βγάζουν μάτια]. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Thu Apr 07, 2011 11:26 pm Post subject: |
|
|
| OverallAccess wrote: |
Σιδ.Σταυρός μην μου πεις οτι βρήκες κι εσύ την κριτική μου κακοπροαίρετη και προσβλητική. |
Δεν σε εψεξα επι προσωπικου απλα αν αλλαζες καποια λεξη πιστευω θα ηταν καλυτερα.  _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
G_Tiggrone

|
Posted: Fri Apr 08, 2011 10:15 am Post subject: |
|
|
Ομολογουμένως άκομψο σχόλιο που στερείται στυλ.
Πιστεύω πως δύο σελίδες σχολιασμού του είναι υπέρ αρκετές.
Ας λήξει εδώ. Μη χαλάμε το θέμα του κ.Κώστα. _________________ I work like I drink, alone... (K. t. C) |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Sat Apr 30, 2011 10:50 am Post subject: |
|
|
Κάθε νέα ιδέα μου μπαίνει στο μυαλό.
Με τη δημοσίευση της ατσούμπαλης πίπας του Eltang που έδειξε ο καπετάνιος-pv2v στις Ασχημες πίπες και μοιάζει με σωλήνα (εδώ), μελέτησα το λόγο που την έφτιαξε και ήθελα να δω το πως άραγε θα καπνίζει με αυτό το θόλο που έχει στο στέλεχος.
Εφτιαξα λοιπόν μία να τεστάρω το σύστημα.
Εβαλα boxwood (πυξό) και στο χείλος να φαίνεται πιό συμμετρική (δεν αγγίζει το μπωλ εσωτερικά). Εκανα και δύο επιστόμια για να τη δω με όλους τους τρόπους (άφιλτρη, φίλτρο, και ασπίδα άφιλτρη και με φίλτρο).
 _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sat Apr 30, 2011 11:03 am Post subject: |
|
|
Το καπνιστικο αποτελεσμα?  _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
|