| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Marbella

|
Posted: Tue May 03, 2011 3:05 pm Post subject: GBD |
|
|
Το 1850 τρεις κύριοι συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για τη δημιουργία μιας επιχείρησης για την κατασκευή καπνοσυριγγών - ένα θαρραλέο βήμα σε πολιτικά ανήσυχες ώρες. Ο Ganneval πιθανώς προήλθε από την περιοχή του Saint-Claude όπου είχε μάθει και κατασκεύαζε ξύλινα καπνοσυρίγκια. Οι Οικογένεια Bondier, προφανώς ήρθε από το Παρίσι προερχόμενοι από την Γενεύη το 1789. Ο ίδιος είχε εργαστεί ως τορναδόρος ξύλου σε βιομηχανία πορσελάνης για την κατασκευή προεκτάσεων σε καπνοσύριγγες κτλ. στην περιοχή Saint-Claude . Ο Donninger ήταν Αυστριακός ή Ελβετός και είχε εργαστεί στη Βιέννη, το κέντρο του κόσμου τις εποχής για επεξεργασία meersaum η σηπιόλιθο. Συμφώνησαν σχετικά με το αρκτικόλεξο GBD επιλέγοντας τα αρχικά των επωνύμων τους.Ο Bondier επέζησε συνεργάτες του για σχεδόν 30 χρόνια.Η Θέσεις τους καλήφθηκαν από άλλους. Εξ ου και η ιδιοκτησία της GBD και κατ 'αυτόν επίσημη επωνυμία της εταιρείας τροποποιήθηκε αρκετές φορές. _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Tue May 03, 2011 5:52 pm Post subject: |
|
|
 _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Tue May 03, 2011 6:54 pm Post subject: |
|
|
Για κοιτάτε όμως "εξαντρικ" κομμάτια για μιά εταιρία κλασσικής εποχής!
"Ηπιανε" πολύς κόσμος από τα οικονομικά μπωλ της... _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Tue May 03, 2011 7:29 pm Post subject: |
|
|
Ιστορικη εταιρεια με ωραια κομματια.
Αλλα για τη πρωτη δεν κρατιεμαι, μου θυμιζει 'μπυροκατανηξη'. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Tue May 03, 2011 7:33 pm Post subject: |
|
|
| pv2v wrote: |
Αλλα για τη πρωτη δεν κρατιεμαι, μου θυμιζει 'μπυροκατανηξη'. |
Εντελώς!!! Ως γνήσιοι μπυρολουκανικολάγνοι πρέπει όλοι μας να την αποκτήσουμε!!!
Προτείνω την συγκεκριμένη πίπα ως "Πίπα του Φόρουμ 2012" _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Tue May 03, 2011 7:49 pm Post subject: |
|
|
| Γιατι οχι,Μεσα απο τωρα. |
|
| Back to top |
|
 |
karg

|
Posted: Tue May 03, 2011 8:49 pm Post subject: |
|
|
Συμφωνώ με τους απο πάνω συντρόφους  _________________ Et in Arcadia ego.
Γιώργος Καραπαναγιώτης
ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Tue May 03, 2011 8:59 pm Post subject: |
|
|
Prost ! _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Tue May 03, 2011 9:02 pm Post subject: |
|
|
Πάντως [άσχετα με τα μπυρόνια] θέλει μεγάλη φαντασία γιά να βγάλεις αυτό το σουλούπι.
Στην τριάδα των κλασικών,βλέπω την canadian. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
papadopp

|
Posted: Wed May 04, 2011 1:16 pm Post subject: |
|
|
Κι εμένα μου αρέσει η Luberman  |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Wed May 04, 2011 3:49 pm Post subject: |
|
|
| papadopp wrote: | Κι εμένα μου αρέσει η Luberman  | Superman?! ειμαι και κουφός,πιο δυνατά. _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Wed May 04, 2011 9:49 pm Post subject: |
|
|
| Marbella wrote: | | papadopp wrote: | Κι εμένα μου αρέσει η Luberman  | Superman?! ειμαι και κουφός,πιο δυνατά. |
Spiderman είπε....  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Thu May 05, 2011 2:29 pm Post subject: |
|
|
| Erinmore wrote: | | Marbella wrote: | | papadopp wrote: | Κι εμένα μου αρέσει η Luberman  | Superman?! ειμαι και κουφός,πιο δυνατά. |
Spiderman είπε....  | ειπα, ειμαι και κουφός.  _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Fri May 06, 2011 12:46 pm Post subject: |
|
|
| Marbella wrote: | ειπα, ειμαι και κουφός.  |
Είσαι... είσαι  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Wed Sep 07, 2011 2:25 pm Post subject: |
|
|
 _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Fri Sep 09, 2011 12:04 pm Post subject: |
|
|
| Marbella wrote: |  |
έτσι ... έτσι.... όπως αναφέρεται και στην σχετική διαφήμηση... _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
tso-giannis

|
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6344 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Sun Mar 17, 2013 9:00 pm Post subject: |
|
|
Από την ιστορία της φίρμας GBD. _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
|