| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
tmarnier

Joined: 15 Jan 2010 Posts: 40 Location: Αγία Παρασκευή
|
Posted: Tue May 31, 2011 8:48 pm Post subject: Το φόρουμ δεν έχει σκοπό την συνδιαλλαγή με επαγγελματίες |
|
|
1. Το φόρουμ δεν έχει σκοπό την συνδιαλλαγή με επαγγελματίες. Δεν πουλάει χώρο διαφήμισης. Ότι καταχωρείται έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.
Β. Αποδεκτές συμπεριφορές επαγγελματιών.
1. Παρουσίαση νέων έργων. Γίνεται μόνο σε συγκεκριμένα νήματα, στα οποία απαγορεύεται η συζήτηση (οι moderators θα διαγράφουν οτιδήποτε πέραν της παρουσίασης). Η παρουσίαση μπορεί να περιλαμβάνει φωτογραφίες της δουλειάς τους (ως ένα ανώτατο αριθμό/μήνα σε συννενόηση με τους moderators), περιγραφή διαστάσεων / βάρος/ ύπαρξη η όχι φίλτρων κτλ. Η παρουσίαση δεν μπορεί να περιαμβάνει τιμές/όρους πώλησης/διαθεσιμότητας/εκπτώσεων κτλ, και κρίσεις ή να χαρακτηρισμούς για τη δουλειά τους.
2. Παρουσίαση τεχνολογικών καινοτομιών. Αυτές μπορεί να γίνονται και να συζητούνται με τα μέλη, σε ξεχωριστά νήματα.
3. Εάν ο κατασκευαστής επιθυμεί να συμμετέχει και σε άλλες συζητήσεις, δεν θα πρέπει να αναφέρεται στις κατασκευές του στα υπόλοιπα νήματα.
4. Τεχνικές συμβουλές. Μπορεί να φανεί αυτοπροβλή, αλλά θα κάνει καλό στους ερασιτέχνες να ακούσουν τη γνώμη ενός επαγγελματία.
5. Μπορούν να έχουν στην υπογραφή τους link προς το site τους, το οποίο θε περιέχει αυστηρά και μόνο παρουσιάσεις πιπών.
Γ. Απαράδεκτες συμπεριφορές
1. Πρόσκληση στο site / κατάστημά του. Αυτό περιλαμβάνεται στην υπογραφή, και όποιος θέλει μπορεί να το ακολουθήσει, δεν χρειάζονται "υπενθυμίσεις".
2. Γκρίζα διαφήμηση, με αναφορές σε άσχετα (ή στημένα από τον ίδιο) θέματα των ειδών του. Εδώ θέλει μεγάλη προσοχή και για τους επαγγελματίες που δεν συμμετέχουν καν στο φόρουμ, αλλά μπορεί κάποιο μέλος να "αναλάβει" το έργο. Είναι το δυσκολότερο κομμάτι όλων, και ελπίζουμε στην βοήθεια όλων των μελών.
3. Παραπομπές σε on-line καταστήματα που εμπορεύονται και καπνούς / τσιγάρα / πούρα / είδη δώρων, κλπ.. Αν κάποιος έμπορος θελήσει να πορουσιαστεί εδώ, ας κάνει τον κόπο να φτιάξει ένα site / ηλ. κατάστημα μόνο με πίπες και τα αξεσουάρ τους.
Αυτoί είναι οι κανόνες λειτουργίας του forum σε ό,τι αφορά τους κατασκευαστές οι οποίοι νομίζω ότι είναι ξεπερασμένοι πλέον
Νομίζω ότι το forum που αριθμεί πλέον 1000+ μέλη θα πρέπει να προσφέρει διαφημιστικό χώρο στους κατασκευαστές που θέλουν να πουλήσουν τα τα προϊόντα τους στα μέλη.
Αρα αντί να είμαστε πάντα πίσω από το δάκτυλο μας οι administrators, moderators κλπ σε συνεργασία με όποιο μέλος νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ορίσουν τιμές διαφημιστικού χώρου για τους κατασκευαστές ( banners, παρουσιάσεις, video κλπ)
Αυτό θα προσφέρει έσοδα στο forum για οποιαδήποτε εκδήλωση και θα βοηθήσει Ελληνικές βιοτεχνίες ή Ελληνες κατασκευαστές να προβληθούν στο forum με τους normal κανόνες της αγοράς. |
|
| Back to top |
|
 |
G_Tiggrone

Joined: 19 Apr 2010 Posts: 524
|
Posted: Tue May 31, 2011 10:39 pm Post subject: |
|
|
ΌΤαν μπλέκονται τα χρήματα, τα περισσότερα πράγματα στην ζωή γίνονται...
Αν μπούνε διαφημίσεις η μεροληψία είναι αναπόφευκτη. Το έχει δείξει η ιστορία.
Παρόλα αυτά τα έξοδα του φόρουμ είναι το hosting για το οποίο με χαρά είδαμε οτι βοήθησαν αρκετά άτομα, τα οποία θα ξαναβοηθήσουν αν χρειαστεί.
Επειδή ομως το κάθε forum είναι ενα εν δυνάμει "μαγαζί", αν θέλει το αφεντικό να βάλει διαφημίσεις θα το κάνει. Και νομίζω οτι τους χρήστες δεν τους πέφτει λόγος. _________________ I work like I drink, alone... (K. t. C) |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

Joined: 16 Dec 2007 Posts: 7509
|
Posted: Tue May 31, 2011 11:21 pm Post subject: |
|
|
Για την ιστορία και ενημέρωση νεωτέρων μελών: Το φόρουμ ξεκίνησε σε τσάμπα χώρο όπου πάντα υπήρχε banner με διαφήμιση διάφορων πραγμάτων. Κάποια στιγμή άρχισαν να πέφτουν αντικαπνιστικές διαφημίσεις και μας την έδωσε. Συζητήσαμε και είδαμε ότι το κόστος είναι μικρό κατ’ άτομο για να είναι δικό μας και καθαρό από διαφημίσεις. Έτσι κι έγινε.
Έγιναν και άλλες συζητήσεις σε κάποια στιγμή που υπήρξε πρόταση από κατάστημα και πάλι είχαμε αποφασίσει να παραμείνει χωρίς διαφημίσεις.
Αργότερα συζητήθηκε να μπορεί να γίνεται διαφήμιση κατασκευαστών και καταλήξαμε στο να μπορεί όποιο μέλος θέλει να βάζει λινκ στην υπογραφή του και να διαφημίζει ότι θέλει. Στην υπογραφή ώστε να διασφαλίζεται ότι ο διαφημιζόμενος είναι ενεργό μέλος και το ότι θέλει για να μπορούν τα μέλη να διαφημίζουν το επάγγελμα τους ή άλλη δραστηριότητα τους. Έτσι για παράδειγμα ο Κώστας έχει στην υπογραφή του το επαγγελματικό του site και εγώ διαφημίζω τις ερασιτεχνικές μου εμφανίσεις ως μουσικός.
Για τις παραπάνω αποφάσεις είχαν γίνει συζητήσεις και είχαν ακουστεί και ληφθεί υπ’ όψη οι γνώμες όλων των ενεργών μελών και όχι μόνο των admins/mods. Η τελευταία απόφαση πάρθηκε μετά από μήνες συζητήσεων.
Προσωπικά μου αρέσει όπως είναι αλλά δεν αντιλέγω ότι το φόρουμ είναι κάτι που μπορεί να εξελίσσεται.
Για να πουλήσουμε διαφημιστικό χώρο είναι κάτι το οποίο προϋποθέτει οργάνωση για να γίνει επιχείρηση ή σύλλογος με έδρα, καταστατικό, προεδρείο, ότι άλλο χρειάζεται και φυσικά, από την στιγμή που θα γίνει πώληση, φορολογία όπως ΦΠΑ, φόροι κερδών εταιριών ή συλλόγων και κάποιοι ειδικοί φόροι για την διαφήμιση.
Για να γίνουν τα παραπάνω πρέπει να υπάρξουν και αυτοί που θα τα αναλάβουν και φυσικά δύο μέλη που ο ένας θα είναι πρόεδρος ή διαχειριστής ανάλογα την νομική μορφή και ο άλλος ταμίας και φυσικά και οι δύο υπόλογοι και προς το κράτος και προς τα άλλα μέλη.
Έτσι πριν απαντήσει ο καθένας μας αν θέλει να γίνει πώληση διαφημιστικού χώρου ας απαντήσει στον εαυτό του αν θέλει να αναλάβει την dirty job του εγχειρήματος. Εγώ δεν θέλω. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος.
Last edited by kodikos on Tue May 31, 2011 11:40 pm; edited 2 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
panospeter

Joined: 04 Feb 2008 Posts: 1482
|
Posted: Tue May 31, 2011 11:33 pm Post subject: |
|
|
Τάσο εγώ θέλω να είμαι ο ταμίας  |
|
| Back to top |
|
 |
takis

Joined: 08 Sep 2009 Posts: 2865 Location: ΓΛΥΦΑΔΑ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, Ν. ΜΑΚΡΗ
|
Posted: Tue May 31, 2011 11:34 pm Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | Για την ιστορία.......Έτσι πριν απαντήσει ο καθένας μας αν θέλει να γίνει πώληση διαφημιστικού χώρου ας απαντήσει στον εαυτό του αν θέλει να αναλάβει την dirty job του εγχειρήματος. Εγώ δεν θέλω.
|
σαν καλά να τα λέει τούτος εδώ απο πάνω.!!! _________________ "Τα πτυχία copies κτώνται"
Πεφωτισμένη Δεσποτεία...
Τάκης Γεωργιόπουλος
----------------------------
http://www.filotypo.com/ |
|
| Back to top |
|
 |
Thanasis
Joined: 27 Jan 2011 Posts: 211
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 12:10 am Post subject: |
|
|
Εύγε Τάσο! Τα ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΣ Θαυμάσια!  |
|
| Back to top |
|
 |
LMAN

Joined: 09 Feb 2008 Posts: 1249 Location: Αργυρούπολη - Αθήνα
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 12:26 am Post subject: |
|
|
O kodikos κάλυψε το θεμα απόλυτα.
Εγώ έχω μόνο να συμπληρώσω ενημερώνοντας τον G_Tiggrone, ότι το forum ΔΕΝ είναι μαγαζί κανενός. Κανένα αφεντικό δεν αποφασίζει για την τύχη του. Τλεος στους ενεργούς χρήστες πέφτει λόγος.δ _________________ Λυκούργος
Μαντζουρανίδης
Βιρτζινιακός και Βαπερολάτρης
http://lman-earth-tomorrow.blogspot.com/ |
|
| Back to top |
|
 |
tso-giannis

Joined: 08 Sep 2010 Posts: 1825
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 3:28 am Post subject: |
|
|
| LMAN wrote: | | Τλεος στους ενεργούς χρήστες πέφτει λόγος.δ | ? _________________ Pipe Restorer
The_Pipe_Genie
https://www.facebook.com/pipe.genie/ |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

Joined: 28 Jan 2009 Posts: 11792 Location: Ελλάς
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 9:58 am Post subject: |
|
|
| G_Tiggrone wrote: | | αν θέλει το αφεντικό να βάλει διαφημίσεις θα το κάνει. Και νομίζω οτι τους χρήστες δεν τους πέφτει λόγος. |
1) Οπως λεει κι ενας "αφεντικα ειχαν οι αραπηδες και εχουν τα σκυλια".
2) Λογος μας πεφτει αφ'ενος γιατι δεν εμπιπτουμε στα ανωτερω αφ'ετερου σε εμας στηριζεται ενα forum.Εαν αρχισουμε τα "εγω θα κανω οτι θελω" θα πεσει η κινηση και μετα οτι κατωφερεια μελλει ακολουθησει.  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
G_Tiggrone

Joined: 19 Apr 2010 Posts: 524
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 10:06 am Post subject: |
|
|
| LMAN wrote: | O kodikos κάλυψε το θεμα απόλυτα.
Εγώ έχω μόνο να συμπληρώσω ενημερώνοντας τον G_Tiggrone, ότι το forum ΔΕΝ είναι μαγαζί κανενός. Κανένα αφεντικό δεν αποφασίζει για την τύχη του. Τλεος στους ενεργούς χρήστες πέφτει λόγος.δ |
Σε καμία περίπτωση, δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν. Δεν το συνηθίζω και συγνώμη αν έγινε αυτό.
Τα domain είναι καταχωρημένα σε κάποιον. Αυτός είναι και ο ιδιοκτήτης του φόρουμ, άσχετα αν η λειτουργία είναι διαφορετική. ΔΕΝ γνωρίζω ΚΑΝ ποιανού είναι, αλλά πιστεύω ότι τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις τον έχει αυτός. Και κακά τα ψέμματα, σε μια δύσκολη στιγμή είναι αυτός που θα πρέπει να πάρει την τελική απόφαση για κάτι.
Τέλος, το θέμα ενεργός χρήστης χωράει πολύ συζήτηση. (Είχαν γίνει κάτι πόστ οταν αποφασίζαμε το σχήμα της πίπας του '11. Ποιος αποφασίζει και ποιος όχι.)
Είμαι σίγουρος ότι πολλά παιδιά μπαίνουν και διαβάζουν καθημερινά το φόρουμ, αλλα επειδή δεν έχουν κατι να πούν, δεν ποστάρουν ποτέ. Ενας νέος χρήστης είτε θα ποστάρει στο "Ερωτήσεις για νέους.." (που έχουν απαντηθεί όλα) είτε δεν θα ποστάρει καθόλου.
Δηλαδή τι να γράψω εγώ για τις γεύσεις των καπνών όταν απο πάνω έχει ποστάρει ο ΣΣ και o Smo ή τι να γράψω για κατασκευές οταν απο πάνω έχει γράψει ο WT.
Αυτά. _________________ I work like I drink, alone... (K. t. C) |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

Joined: 28 Jan 2009 Posts: 11792 Location: Ελλάς
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 10:08 am Post subject: |
|
|
| G_Tiggrone wrote: |
Δηλαδή τι να γράψω εγώ για τις γεύσεις των καπνών όταν απο πάνω έχει ποστάρει ο ΣΣ και o Smo ή τι να γράψω για κατασκευές οταν απο πάνω έχει γράψει ο WT. |
Να πεις κι εσυ την γνωμη σου,εχει βαρυνουσα σημασια και αυτη.Σαν "εξπερ" δεν περνιεται κανενας αν και στο παρελθον ειχαμε τετοια κρουσματα. _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
G_Tiggrone

Joined: 19 Apr 2010 Posts: 524
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 10:11 am Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | | G_Tiggrone wrote: | | αν θέλει το αφεντικό να βάλει διαφημίσεις θα το κάνει. Και νομίζω οτι τους χρήστες δεν τους πέφτει λόγος. |
1) Οπως λεει κι ενας "αφεντικα ειχαν οι αραπηδες και εχουν τα σκυλια".
2) Λογος μας πεφτει αφ'ενος γιατι δεν εμπιπτουμε στα ανωτερω αφ'ετερου σε εμας στηριζεται ενα forum.Εαν αρχισουμε τα "εγω θα κανω οτι θελω" θα πεσει η κινηση και μετα οτι κατωφερεια μελλει ακολουθησει.  |
Θα πρέπει να ήταν πολύ ενοχλητικό το ποστ μου. Sorry
Τεσπα.
@ΣΣ. Με το 1) δεν συμφωνώ. Ισως έκανα κατάχρηση του όρου. Άλλαξέτο απο αφεντικό σε ιδιοκτήτης.
Με το 2 συμφωνώ εν μέρει. Απλά η καλή διοίκηση θέλει μαεστρία. _________________ I work like I drink, alone... (K. t. C) |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

Joined: 28 Jan 2009 Posts: 11792 Location: Ελλάς
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 10:13 am Post subject: |
|
|
Ολα καλα.  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

Joined: 24 Feb 2009 Posts: 3246 Location: Αθηνούλα...
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 12:55 pm Post subject: |
|
|
| G_Tiggrone wrote: |
Δηλαδή τι να γράψω εγώ για τις γεύσεις των καπνών όταν απο πάνω έχει ποστάρει ο ΣΣ και o Smo ή τι να γράψω για κατασκευές οταν απο πάνω έχει γράψει ο WT. |
Tην γνώμη σου. Όχι απλά "Μου αρέσει" "Καλοκάπνιστη" "Την τρίτη, την τρίτη, την τρίτη". Βάλε και ένα <<γιατί>> ταυτόχρονα. Αλλά εγώ είμαι αιρετικός και περίεργος... _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

Joined: 08 Apr 2008 Posts: 13424
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 2:04 pm Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | Για να πουλήσουμε διαφημιστικό χώρο είναι κάτι το οποίο προϋποθέτει οργάνωση για να γίνει επιχείρηση ή σύλλογος με έδρα, καταστατικό, προεδρείο, ότι άλλο χρειάζεται και φυσικά, από την στιγμή που θα γίνει πώληση, φορολογία όπως ΦΠΑ, φόροι κερδών εταιριών ή συλλόγων και κάποιοι ειδικοί φόροι για την διαφήμιση.
Για να γίνουν τα παραπάνω πρέπει να υπάρξουν και αυτοί που θα τα αναλάβουν και φυσικά δύο μέλη που ο ένας θα είναι πρόεδρος ή διαχειριστής ανάλογα την νομική μορφή και ο άλλος ταμίας και φυσικά και οι δύο υπόλογοι και προς το κράτος και προς τα άλλα μέλη.
|
Πέραν της σωστής τοποθέτησης του Τάσου επί του θέματος το οποίο έχει συζητηθεί κατά κόρον στο παρελθόν όλες οι μελλοντικές συζητήσεις θα πέσουν στο κενό αν δεν στραφούμε σε αυτό που πολύ σωστά ανέφερε ο Τάσος και το οποίο έχω κάνει παράθεση.
Δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα αν πρώτα το "ιδεατό" club δεν πάρει νομική μορφή μέσω των γνωστών διαδικασιών που προβλέπονται.
Τελεία και παύλα
Σημειώνω επίσης πως θεωρώ άλλο πράγμα την απλή αναφορά (κι όχι κατ' εξακολούθηση) κάποιων μαγαζιών πώλησης καπνού/κατασκευαστών πίπας online και μη, και άλλο πράγμα την τοποθέτηση διαφημιστικών banner ή χορηγιών του ηλεκτρονικού χώρου μας. _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
salan

Joined: 16 Dec 2007 Posts: 6602
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 2:45 pm Post subject: |
|
|
Νομίζω ότι ο Τάσος καί ο Αργύρης έχουν καλύψει το θέμα σφαιρικά [όσον αφορά εμένα καί ενθυμούμενος τις αντίστοιχες προτάσεις τού παρελθόντος]. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
karg

Joined: 18 Apr 2008 Posts: 434 Location: Κηφισιά
|
Posted: Wed Jun 01, 2011 4:15 pm Post subject: |
|
|
Η τοποθέτηση του Τάσου και του Αργύρη με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Θεωρώ ότι η εμπορευματοποίηση του forum είναι μεγάλη περιπέτεια. _________________ Et in Arcadia ego.
Γιώργος Καραπαναγιώτης
ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

Joined: 31 May 2008 Posts: 3910 Location: Athens Greece
|
Posted: Thu Jun 02, 2011 2:17 pm Post subject: |
|
|
| karg wrote: | | Η τοποθέτηση του Τάσου και του Αργύρη με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Θεωρώ ότι η εμπορευματοποίηση του forum είναι μεγάλη περιπέτεια. |
Μια ήτα δεν έχει κανέναν πατέρα αντίθετος η νίκη έχει πολλούς .Η φανταστικές σκέψεις έχουν ανάγκη και φανταστικές πράξεις.
Πράξεις μας λείπουν διότι από λόγια και σκέψεις έχει πήξει ο κόσμος .[όταν είπα θα φτιάξω τον καπνοπίνακα ήξερα ότι μπορώ και τον έφτιαξα,απλά] _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
|