| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
pv2v

|
Posted: Wed Jun 22, 2011 8:32 am Post subject: Eckhard Seemann |
|
|
Γερμανος -πρωην υδραυλικος- που απο 2009 ασχολειται με τη κατασκευη
πιπων. Με τελειως δικο του στυλ απο οτι βλεπω (ειδικα τα χοντρα στελεχη και
τα σχετικα χαμηλα μπωλ)
Seemann |
|
| Back to top |
|
 |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Wed Jun 22, 2011 9:08 am Post subject: |
|
|
μμμμμ .... θέλω να τα πάρω όλα ...
Πολύ καλή κι εξαιρετική δουλειά, μου αρέσει πιο πολύ η 5η κι η 9η, φοβερή δουλειά .... μπράβο του! ...  _________________ Κώστας.
Charles Bukowski (1920-1994)
If you spend all your time trying,
then all you're doing is trying.
So don't try. Just do! |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Wed Jun 22, 2011 10:07 am Post subject: |
|
|
Για πρώην υδραυλικός καλά τα καταφέρνει στην κατασκευή καπνοσωλήνων  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Wed Jun 22, 2011 12:42 pm Post subject: |
|
|
Ας δούμε δύο πράγματα καλύτερα όμως, απλά για να ερχόμαστε πιό κοντά στο μάτι του κατασκευαστή αλλά περισσότερο για να ζητάμε κι εμείς με τη σειρά μας...
- Οι ενώσεις δεν είναι όπως πρέπει. Δεν πέφτει όμορφα από τη μία διάμετρο στην άλλη. Δεν έχει γραμμές συνεχόμενες αρμονικά, ούτε διαμέτρους που ταιριάζουν με εκείνες που ακολουθούν.
- Τα επιστόμια δεν είναι δουλεμένα ισόπαχα είτε σε ευθεία οπου χρειάζεται είτε με ομαλή καμπύλη. Φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν. Κάνουν γωνίες στις καμπύλες τους.
- Το κάτω μέρος στα περισσότερα μπωλ είναι αδούλευτο.
- Οι αναλογίες μήκους των στελεχών με τα επιστόμια δεν είναι αρμονικές. Αλλού τα επιστόμια είναι μακρυά, αλλού είναι τα στελέχη δυσανάλογα.
Τα επισημαίνω, γιατί όλα αυτά ξεφεύγουν από το να είναι απλές λεπτομέρειες... _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Wed Jun 22, 2011 1:02 pm Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: | Ας δούμε δύο πράγματα καλύτερα όμως, απλά για να ερχόμαστε πιό κοντά στο μάτι του κατασκευαστή αλλά περισσότερο για να ζητάμε κι εμείς με τη σειρά μας...
- Οι ενώσεις δεν είναι όπως πρέπει. Δεν πέφτει όμορφα από τη μία διάμετρο στην άλλη. Δεν έχει γραμμές συνεχόμενες αρμονικά, ούτε διαμέτρους που ταιριάζουν με εκείνες που ακολουθούν.
- Τα επιστόμια δεν είναι δουλεμένα ισόπαχα είτε σε ευθεία οπου χρειάζεται είτε με ομαλή καμπύλη. Φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν. Κάνουν γωνίες στις καμπύλες τους.
- Το κάτω μέρος στα περισσότερα μπωλ είναι αδούλευτο.
- Οι αναλογίες μήκους των στελεχών με τα επιστόμια δεν είναι αρμονικές. Αλλού τα επιστόμια είναι μακρυά, αλλού είναι τα στελέχη δυσανάλογα.
Τα επισημαίνω, γιατί όλα αυτά ξεφεύγουν από το να είναι απλές λεπτομέρειες... |
Πολλά ζητάς από έναν υδραυλικό Κώστα.
Εδώ τον καλείς γιατί στάζει η βρύση και μόλις φεύγει έχεις πλημμυρίσει  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Jun 22, 2011 4:56 pm Post subject: |
|
|
Τώρα που είπε μερικά κάποιος άλλος και δεν θα γίνω κακός ...
Απαράδεκτος είναι. _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
billiardpipe

|
Posted: Wed Jun 22, 2011 6:37 pm Post subject: |
|
|
Ως υδραυλικος θα ξερει σιγουρα απο water-traps. Θα τον ρωτησω για καποιο συστημα. _________________ ...η πιπα ειναι ισια και το τσιμπουκι στραβο... |
|
| Back to top |
|
 |
panospeter

|
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Wed Jun 22, 2011 9:57 pm Post subject: |
|
|
Η πρώτη της δεύτερης φωτογραφίας μ’ αρέσει.
Ωχ κάτι έχω πάθει σήμερα. Έγραψα κι αλλού ότι μ’ αρέσει κυρτή. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Jun 22, 2011 10:09 pm Post subject: |
|
|
Δεν ξερω αν ειναι "δικος του" δρομος αυτος που ακολουθει.Παει να καθιερωσει ας το πουμε κατι,παει να κανει το διαφορετικο ή τοσο του κοβει στην τελικη? Τι να πω εχει καποια καλα στοιχεια μα συνολικα φαινεται κατι προχειρο.Μακαρι να "στρωσει" η δουλεια του γιατι χρωματα,μερικα νερα,δαχτυλιδια μου αρεσαν. _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Thu Jun 23, 2011 11:12 am Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | Η πρώτη της δεύτερης φωτογραφίας μ’ αρέσει.
Ωχ κάτι έχω πάθει σήμερα. Έγραψα κι αλλού ότι μ’ αρέσει κυρτή. |
Άντε να μας πεις τώρα πως έχει "πέσει" photoshop κι εδώ.  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
billiardpipe

|
Posted: Fri Jun 24, 2011 10:18 am Post subject: |
|
|
του εστειλα μειλ και μου απαντησε πως βγαζει ενα νεο συστημα το οποιο ειναι τοσο καλο που θα αλλαξει ολη η αγορα. Φιλτραρει τα παντα, και οπως μου ειπε χαρακτηριστικα 'στο τελος δεν θα καπνιζεις τιποτα' _________________ ...η πιπα ειναι ισια και το τσιμπουκι στραβο... |
|
| Back to top |
|
 |
nani23

Joined: 13 May 2010 Posts: 1965 Location: Pillars of Creation nebula
|
Posted: Fri Jun 24, 2011 10:19 am Post subject: |
|
|
| billiardpipe wrote: | | του εστειλα μειλ και μου απαντησε πως βγαζει ενα νεο συστημα το οποιο ειναι τοσο καλο που θα αλλαξει ολη η αγορα. Φιλτραρει τα παντα, και οπως μου ειπε χαρακτηριστικα 'στο τελος δεν θα καπνιζεις τιποτα' |
 _________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
http://www.michailkyriazanos.com/ |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Fri Jun 24, 2011 11:29 am Post subject: |
|
|
Υπάρχει και η επιλογή να καπνίσεις τα δάχτυλά σου αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
billiardpipe

|
Posted: Fri Jun 24, 2011 12:03 pm Post subject: |
|
|
| Erinmore wrote: | | Υπάρχει και η επιλογή να καπνίσεις τα δάχτυλά σου αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα |
Πως γινεται αυτο? δεν θα καω? με ποιο χερι θα πιανω την πιπα την ωρα που καπνιζω?το ανθρωπινο σωμα εχει πολλα υγρα, θα χρειαστει 2 water trap αυτο το μπολ πιστευω.
Βεβαια το λες στην υπογραφη σου
Anything is possible _________________ ...η πιπα ειναι ισια και το τσιμπουκι στραβο... |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Fri Jun 24, 2011 12:49 pm Post subject: |
|
|
| billiardpipe wrote: | | Erinmore wrote: | | Υπάρχει και η επιλογή να καπνίσεις τα δάχτυλά σου αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα |
Πως γινεται αυτο? δεν θα καω? με ποιο χερι θα πιανω την πιπα την ωρα που καπνιζω?το ανθρωπινο σωμα εχει πολλα υγρα, θα χρειαστει 2 water trap αυτο το μπολ πιστευω.
Βεβαια το λες στην υπογραφη σου
Anything is possible |
Βάζεις καπνό στην χούφτα σου και την κλείνεις. Ανάβεις με αναπτήρα και ρουφάς από τον αντίχειρα. Την τρύπα του δαχτυλο-shank θα σου την ανοίξει ο ΚαλαφαΤάκης.
Επίσης μπορείς με κάτι τις παραπάνω να του πεις να σου τοποθετήσει και water-trap.
Πρόσεξε μόνο να μην τραβήξεις τα υγρά από τον εγκέφαλο αν και τον βλέπω ... στεγνό...
Υπόψιν δεν το έχω δοκιμάσει αν έχεις την απορία. Το έχουν κάνει όμως πολλοί από εδω μέσα που έχουν αποχωρίσει από αυτό το φόρουμ _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
nani23

Joined: 13 May 2010 Posts: 1965 Location: Pillars of Creation nebula
|
Posted: Fri Jun 24, 2011 1:13 pm Post subject: |
|
|
Εχω λιωσει στο γελιο απο το πρωι _________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
http://www.michailkyriazanos.com/ |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
|
| Back to top |
|
 |