| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
SMOKETSES

|
Posted: Sat Jul 30, 2011 5:03 pm Post subject: |
|
|
Είναι καινούργιος, ενσωματωμένος.
Σαν το καινούργιο του Κώστα, μάλλον. _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Sat Jul 30, 2011 5:07 pm Post subject: |
|
|
Επειδή είναι καινούργιος και ενσωματωμένος στραβώνει τα πάντα? Εγώ θα ντρεπόμουν να πουλήσω τέτοια πίπα. Η δεύτερη πχ μπορεί να μην μου αρέσει αλλά αυτά είναι γούστα. Η πρώτη έχει ένα κάρο "λάθη". _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Sat Jul 30, 2011 5:43 pm Post subject: |
|
|
Ο Αλέξανδρος όταν δει νέο καπνιστή του δίνει στραβιά πίπα;
Φίλε Ηλία το Poker (έτσι λέγετε το σχήμα της πρώτης και είναι απο τα αγαπημένα μου σχήματα) έχει στραβή ένωση shank (στέλεχους) και επιστομίου και λογικά δεν είναι στραβό από καλλιτεχνική άποψη όπως η άλλη, αλλά από κακοτεχνία.
Καταλαβαίνω ότι τώρα μπορεί να το κοιτάς και να τσαντίζεσαι που δεν το πρόσεξες. Μην πας στον Αλέξανδρο να διαμαρτυρηθείς. Θα χάσεις τον χρόνο σου.
Στα λέμε αυτά για να προσέχεις πολύ στις επόμενες σου αγορές. Υπάρχουν κάποιοι που είναι ικανοί να πουλήσουν οτιδήποτε δεν τους βγήκε καλό. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
ilias4

|
Posted: Sat Jul 30, 2011 10:57 pm Post subject: |
|
|
κύριοι ειλικρινά το μάτι μου αδυνατεί ακόμα και τώρα να προσέξει αυτήν την λεπτομέρεια,στην πρώτη φωτό.το σχήμα Poker επειδή αισθητικά και μένα με συγκινεί περισσότερο ίσως απο οποιοδήποτε σχήμα έχω δει ως τώρα, ζήτησα εκείνη τη στιγμή να μου παρουσιάσει όλες τισ πίπες τέτοιου σχήματος..τολμώ να πώ οτι είχα "τυφλωθεί'' απ τον ενθουσιασμό μου,που προφανώς μου κόστισε(σε συνδυασμό με την απειρία μου).σε οτι αφορά το δεύτερο κομμάτι είναι έτσι το σχήμα της...αλλά και πάλι..
υ.γ ανυπομονώ να σας γνωρίσω απο κοντά και να απορροφήσω γνώσεις και εμπειρίες σας.  |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Sun Jul 31, 2011 1:55 am Post subject: |
|
|
Φίλε Ηλία δεν μιλάμε για λεπτομέριες εδώ.
Ωρίστε ένα ίσιο σκαλιστό poker από το πλάι. Παρατήρησε την ένωση του shank με το μπολ και την συνέχεια των γραμμών shank επιστομίου. _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
ilias4

|
Posted: Sun Jul 31, 2011 10:39 am Post subject: |
|
|
| ok...να ρωτήσω τώρα...μια κακοτεχνία τέτοιου τύπου(ενώσεις μπωλ-shank-επιστομίου) ενδέχεται να επηρεάζει το κάπνισμα? |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Sun Jul 31, 2011 11:38 am Post subject: |
|
|
Το εσωτερικό τρύπημα έχει να κάνει με το κάπνισμα. Τα εξωτερικά ελαττώματα δεν το επηρεάζουν. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Jul 31, 2011 12:02 pm Post subject: |
|
|
| TheGreatDalmuti wrote: | | Είναι τεράστια ειρωνία που τώρα λείπει ο Taki. |
Που πηγε?  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Sun Jul 31, 2011 12:17 pm Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | | TheGreatDalmuti wrote: | | Είναι τεράστια ειρωνία που τώρα λείπει ο Taki. |
Που πηγε?  |
http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=5243 _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Sun Jul 31, 2011 1:23 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήλθες Ηλία! _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Sun Jul 31, 2011 5:44 pm Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Sun Jul 31, 2011 9:34 pm Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες στην παρέα μας κ.Ηλια & καλή παραμονή να έχεις! ...
υ.γ. πανέμορφες οι πίπες σου κι ιδιαίτερα το ποκερακι! _________________ Κώστας.
Charles Bukowski (1920-1994)
If you spend all your time trying,
then all you're doing is trying.
So don't try. Just do! |
|
| Back to top |
|
 |
ηλιας-5

|
Posted: Sun Jul 31, 2011 10:03 pm Post subject: |
|
|
| Memphis wrote: | Καλώς όρισες στην παρέα μας κ.Ηλια & καλή παραμονή να έχεις! ...
υ.γ. πανέμορφες οι πίπες σου κι ιδιαίτερα το ποκερακι! |
Βαλτός είσαι ;  |
|
| Back to top |
|
 |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Sun Jul 31, 2011 10:27 pm Post subject: |
|
|
σσσσ ...  _________________ Κώστας.
Charles Bukowski (1920-1994)
If you spend all your time trying,
then all you're doing is trying.
So don't try. Just do! |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Mon Aug 01, 2011 12:52 am Post subject: |
|
|
Μα έτσι θα μάθει. Με γλυκόλογα μη στεναχωρηθεί.... αφού ο άνθρωπος λέει
| Quote: | | οποιοδήποτε σχόλιο θετικό και αρνητικό ειναι ευπρόσδεκτο,προς γνώσιν και ενημέρωσιν |
να μην του πούμε να μάθει? _________________ Politically incorrect.
|
| Back to top |
|
 |
ilias4

|
Posted: Mon Aug 01, 2011 9:40 am Post subject: |
|
|
Οχι βέβαια,καλά κάνετε κύριοι.Μόνο έτσι μαθαίνει κανείς.Αν και όταν την ξανακοιτάω(poker),μου φαίνεται λογικό οι γραμμές του επιστομίου να μην ακολοθούν αυτές του στελέχους, τη στιγμή που ο δακτύλιος(δαχτυλίδι,δε ξέρω την ακριβή ονομασία του) του επιστομιου ειναι μεγαλύτερος απο αυτόν του στελέχους και κατα τη στιγμή που εφάπτονται είναι λογικό να μην υπαρχει συνέχεια στις γραμμές..δε ξέρω,αν αυτό απαγορεύεται στην κατασκευή πίπας,κάτι που αν ισχύει το καθιστά πλήρη κακοτεχνία.
Δε ξέρω,πιθανό να λέω και latakies.. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Aug 01, 2011 10:47 am Post subject: |
|
|
| ilias4 wrote: |
Δε ξέρω,πιθανό να λέω και latakies.. |
Ποιους καπνους εχεις κανει με Latakia? _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Mon Aug 01, 2011 11:29 am Post subject: |
|
|
Λοιπόν για να το αναλύσουμε λίγο μιας και θες να μάθεις.
1. Στο σημείο μέσα στον κύκλο έχει μείνει πάρα πολύ υλικό με συνέπεια η ένωση των δύο κυλίνδρων να μην είναι καθαρή. Αυτό είναι καθαρή βαρεμάρα από τον κατασκευαστή γιατί εκείνο το σημείο τρίβεται με το χέρι.
2. η πράσινη γραμμή έπρεπε να είναι συνέχεια της μπλέ. Στην πίπα σου κάνουν γωνία. Έτσι το επιστόμιο έρχεται στραβά σε σχέση με το shank. Το ξύλινο δαχτυλίδι είναι άσχετο δεν αναιρεί το γεγονός ότι έπρεπε να έχουν συνέχεια οι δύο ευθείες.
3. Η μπλε γραμμή έπρεπε να είναι κάθετη με την μωβ ή να γέρνει λίγο προς τα πάνω. Εδώ γέρνει προς τα κάτω. Εδώ αν δεις η νοητή συνέχεια της πράσινης γραμμής θα έτεμνε την μωβ κάθετα αλλά το ενδιάμεσο τμήμα είναι στραβό.
Αυτά είναι τα κύρια στοιχεία που είναι καταφανώς λάθος από το θεωρητικό σχήμα του πόκερ. Θα μου πεις "ναι αλλά δεν γίνεται να είναι 'άποψη'? " Στα συγγεκριμένα όχι. Η πίπα έχει και ορισμένα σημεία που είναι "άποψη" όπως το σκαλοπάτι στο τέλος του shank στο σημείο που δεν έχει γίνει αμμοβολή και αυτά δεν χαρακτηρίζονται ως λάθη. Μπορεί να μας αρέσουν ή όχι αλλά είναι θέμα τεχνίτη-αγοραστή. Τα άλλα που είναι απλά στραβά δεν εμπίπτουν σε αυτό, και είναι τόσα που να καθιστούν την πίπα τραγική. Ναι έχω δει και χειρώτερη Alexander (ειδική παραγγελία κιόλας) αλλά όπως προείπα αυτήν θα ντρεπόμουν να την πουλήσω. _________________ Politically incorrect.
|
| Back to top |
|
 |
|