pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Παρουσίαστε την δική σας γωνιά με τις πίπες σας
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Φωτογραφίες από πίπες
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Desperado
Guest

PostPosted: Thu Jun 05, 2008 2:28 pm    Post subject: Παρουσίαστε την δική σας γωνιά με τις πίπες σας Reply with quote

Ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να δείχναμε τη γωνιά του σπιτιού μας (ή του γραφείου μας) που βάζουμε τις πίπες μας και τα σχετικά τσουμπλέκια.
Αυτή είναι η δική μου. Πρόκειται για τρία ράφια σε μία βιβλιοθήκη που την έχω μέσα στην κρεβατοκάμαρα, απέναντι ακριβώς από το κρεβάτι. Έτσι, μου αρέσει πριν κοιμηθώ, να τις χαζεύω, όπως και να μυρίζω τα κουτάκια με τους καπνούς. Ίσως και να ρίχνω μία ματιά στα βιβλία με πίπες που έχω (θα είναι καμιά δεκαριά) και στην πλήρη συλλογή από τεύχη του περιοδικού Pipes & Tobaccos. Φυσικά υπάρχουν και άλλα μέρη στο σπίτι (συρτάρια αφιερωμένα σε αυτό το λόγο) που βρίσκονται και άλλοι καπνοί και πίπες. Ίσως να έλεγε κανείς ότι έχω επιβάλλει την παρουσία μου στο χώρο, και για το λόγο αυτό έχω παραχωρήσει πλήρως ένα δωμάτιο στη σύζυγο για τα δικά της.
Περιμένω με ανυπομονεσία να δω και τις δικές σας γωνιές. Η ιδέα είναι κλεμμένη από ένα αντίστοιχο θέμα που είχε κάνει το περιοδικό που προανέφερα, όπου έβλεπες όλη την γκάμα, από άψογες καταστάσεις σε όμορφους χώρους, μέχρι χύμα καταστάσεις, στο χώρο του υπογείου ή του πάρκινγκ. Σημασία έχει το μεράκι, και είμαι σίγουρος ότι όλοι μας έχουμε το μεράκι με τις πίπες μας.

Last edited by Desperado on Tue Jul 29, 2008 12:19 am; edited 1 time in total
Back to top
Lekeas

PostPosted: Thu Jun 05, 2008 2:44 pm    Post subject: Reply with quote

Ομορφιές Θοδωρή. Μπράβο!

Απορίομες τι χρη δραν.....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
SMOKETSES

PostPosted: Thu Jun 05, 2008 5:26 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ ωραία ιδέα και όμορφη γωνιά.Μόλις συνέλθει το ΟΝ του Άκη προτείνω να ανεβάσουμε στο site το συγκεκριμένο θέμα.

http://smoketses.blogspot.com

Last edited by SMOKETSES on Thu Jun 05, 2008 5:32 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Iordanis

PostPosted: Thu Jun 05, 2008 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

SMOKETSES wrote:
...Μόλις συνέλθει το ΟΝ του Άκη...

Ωραία ακούστηκε αυτό! Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
akanthos
BANNED

PostPosted: Thu Jun 05, 2008 6:47 pm    Post subject: Reply with quote

μόλις συνήλθε μετά απο 16 μέρες!!!!
Desperado
Guest

PostPosted: Tue Jul 29, 2008 12:16 am    Post subject: Reply with quote

Φαντάζομαι (και ανατριχιάζω) πίπες ξεχασμένες στο καλάθι με τα άπλυτα (?), στο ντουλάπι του μπαλκονιού να τις τρώει το κρύο και η ζέστη, στην εργαλειοθήκη με το σφυρί και το μαντρακά (αλήθεια έχετε καρφώσει ποτέ με την πίπα σας?), στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου ή ακόμα χειρότερα πεταμένες στο πίσω κάθισμα να κάνουν παρέα σε άδεια κουτάκια μπύρας, σε ένα συρτάρι μαζί με τα μπικουτί και τις κρέμες νυχτός της συζύγου, στο ντουλάπι με την τροφή για τα πουλιά (κάνουν και για δοσομετρητές). Am I bugging you?
Back to top
SMOKETSES

PostPosted: Wed Jul 30, 2008 11:50 am    Post subject: Reply with quote

Να και η δική μου η «γωνίτσα».

http://smoketses.blogspot.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Chris

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 12:55 pm    Post subject: Reply with quote

Η δικια μου γωνια. Οι εξτρα φωτογραφιες με τα μπολ υπαρχουν διοτι αποτελουν αναποσπαστο κομματι της συλλογης. Οσο μεγαλωνει η συλλογη τοσο πληθαινουν και τα μπολ. Ειναι αγορασμενα απο ενα φιλο Σαντορινιο γλυπτη και αγγειοπλαστη. Φτιαγμενα με μια συγκεκριμενη γιαπωνεζικη τεχνικη που λεγεται ρακου, η οποια εχει πολυ ενδιαφερον. (Οποιος θελει και αλλες πληροφοριες για το ρακου μπορω να πω λιγα πραγματα).
Γενικα, απλα παλικαρισια υλικα, πηλος, σμαλτο και ρεικι.
Back to top
goku
BANNED

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 2:39 pm    Post subject: Reply with quote

καλα ρε χριστο, απο οτι ξερω τουλαχιστον η Σιφνος εχει παραδοση στην αγγειοπλασεια, γιατι οχι να μην εχει και η Σαντορινη. Οι τεχνικες προερχονται απο ελληνικες παραδοσεις ετων, εκεινος χρησιμοποιει γιαπωνεζικο τροπο κατασκευης?
με το συμπαθειο κιολας. Rolling Eyes

Last edited by goku on Tue Sep 02, 2008 2:52 pm; edited 1 time in total
Back to top
thinAir

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

Κατ'αρχήν γιατί όχι; Γιατί να μην χρησιμοποιήσει την Ιαπωνική τεχνοτροπία; Υπαρχουν (υποθέτω) αρκετοί που χρησιμοποιούν την ντόπια.

Με πιο πρακτικά λόγια: αν δεν βούλιαζε το νησί από τουρίστες, τι θα την έκανε την τεχνοτροπία;
Back to top
goku
BANNED

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 2:54 pm    Post subject: Reply with quote

σεβομαι την καθε κουλτουρα, αλλα μου φαινεται λιγο παραδοξο ελληνας των κυκλαδων να δημιουργει κατω απο αυτα τα προτυπα.
Δεν ειναι τιποτε φοβερο, αλλα με θλιβει μερικες φορες στον βωμο της εμπορικοτητας να ισοπεδονονται τετοιου ειδους πραγματα.

Chris

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 3:10 pm    Post subject: Reply with quote

Οπα παιδια, οπα!!! Δεν εχει σημασια το νησι, ολη η Ελλαδα εχει παραδοση στην αγγειοπλαστικη. Απλα πηγαινω στη Σαντορινη 6 χρονια και γνωριζω πολυ καλα τον συγκεκριμενο καλλιτεχνη. Προφανως η τεχνη της κεραμικης συνδεεται με την Ελλαδα και την ιστορια της. Η Ιαπωνια επισης, εχει τεραστια, μα τεραστια παραδοση στα κεραμικα και ιδιαιτερα στις πορσελανες. Λογικο ειναι πολλες τεχνικες να προερχονται απο εκει. Η τεχνικη ρακου αναφερεται στο σμαλτο, στην επιφανεια και εχει να κανει με το κρακελαρισμα. Η φορμες των συγκεκριμενων κεραμικων ειναι παραδοσιακα Ελληνικες.
Back to top
Chris

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

goku wrote:
σεβομαι την καθε κουλτουρα, αλλα μου φαινεται λιγο παραδοξο ελληνας των κυκλαδων να δημιουργει κατω απο αυτα τα προτυπα.
Δεν ειναι τιποτε φοβερο, αλλα με θλιβει μερικες φορες στον βωμο της εμπορικοτητας να ισοπεδονονται τετοιου ειδους πραγματα.

Gogu, πραγματικα μου κανει τρομερη εντυπωση αυτο σου το post.

Κατα την γνψμη μου η λεξη "κατω" ειναι πολυ υποτιμητικη, οχι για τον συγκεκριμενο καλλιτεχνη αλλα για την τεχνη ολοκρηρη. Κανεις αυτου του επιπεδου καλλιτεχνης δεν δημιουργει κατω απο "προτυπα". Ολες οι τεχνες, οι τεχνικες και οι κουλτουρες ειναι ανοικτες προς ολους.

Δεν ειναι τιποτε φοβερο, αλλα με θλιβει μερικες φορες στον βωμο της εμπορικοτητας να ισοπεδονονται τετοιου ειδους πραγματα

Στον βωμο της εμπορικοτητας? Ισοπεδονονται? Πραγματικα αδικεις ανθρωπους και καταστασεις σε βαθμο που με προσβαλει. Σε παρακαλω πριν κρινεις αυτο που βλεπεις να ψαχνεις πρωτα τις αντιστοιχες πληροφοριες εκτος αν πιστευεις οτι αυτα τα μπολ εγιναν με αυτη την τεχνικη για να προσεγγισουν τουριστες.
Back to top
goku
BANNED

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

η λεξη κατω δεν μπηκε με κανενα σκοπο υποτιμησης. μπορει να μπει οποιαδηποτε αλλη στην θεση της.
Ανελυσε μου λιγο γιατι προσβαλω τον καλλιτεχνη και εσενα, με το να πιστευω πως το κανει για εμπορικους λογους, μιας και αυτο ειναι το προφανες απο τις πληροφοριες που μας εδωσες.
Τοσο τρομερο ειναι?
Χριστο νομιζω πως οι περισσοτεροι απο αυτους που δημιουργουν κατι με αυτοσκοπο την πωληση του, κανουν ενεργιες που θα το προωθησουν εμπορικα.

Επισης σου ειπα πως σεβομαι καθε κουλτουρα καθως θαυμαζω πολλα διαφορετικα πραγματα, σε σχολιο μου σε αλλο topic ειδες νομιζω και εσυ πως η δημιουργια ενος Ιταλου με εναν Αγγλο μου κεντρισε τρομερα το ενδιαφερον.

Chris

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 3:34 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν θα μπω σε λεπτομερειες, γιατι δεν τις ξερω και θα περιγραψω λιγο την τεχνικη, πολυ προχειρα. Ψηνονται τα κεραμικα με το σμαλτο στο καμινι το οποιο και ανοιγει την ωρα που η θερμοκρασια ειναι πολυ υψηλη. Με μεγαλες "δαγκανες" ο αγγειοπλαστης βγαζει τα πυρωμενα κεραμικα (τοσο πυρωμενα που ειναι ακομα κοκκινα) και απευθειας τα ριχνει μεσα σε κασελες με πριονιδια. Τα κλεινει απο πανω και λογω της θερμοκρασιας τα πριονιδια παιρνουν φωτια. Το σμαλτο δεχεται αυτο το "σοκ" απο την αλλαγη θερμοκρασιας και κρακελαρει, σπαει. Ο καπνος απο τα πριονιδια εισχωρει μεσα στις κρακελες και τις μαυριζει, επισης τα κομματια του κεραμικου τα οποια δεν εχουν σμαλτο, σκετος πηλος, μαυριζουν απο την καπνα (τα μαυρα κομματια που φαινονται στις φωταγραφιες). Στην συνεχεια το κεραμικο μπαινει μεσα σε νερο και κρυωνει. Για να βγουν 100 κομματια ο αγγειοπλαστης εχει φτιαξει 200 καθως πολλα σπανε κατα την διαδικασια η οποια ειναι πολυ δυσκολη.
Τα γραφω απλα γιατι δεν ξερω παραπανω. Σιγουρα θα εχω γραψει κατι λαθος αλλα η γενικη ιδεα ειναι αυτη.
Back to top
Mixman

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ας μην ξεχνάμε φίλε Γιώργο πως δεν υπάρχει παρθενογένεση - ειδικά στην τέχνη. Και όπως είπε ένας ποιητής: "η τέχνη δεν πρέπει να αντανακλά σαν τον καθρέφτη, μα σαν φακός να μεγεθύνει".
goku
BANNED

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

συγνωμη Αντρεα αλλα το θεμα της παρθενογεννεσης ειναι αλλο κατα την γνωμη μου.
Δεν μπορει κανεις να μην εχει επιροες και ειναι θεμιτο να εχει ολοκληρομενη αποψη γυρω απο εναν κλαδο,μεσα απο διαφορετικες σχολες και τροπους σκεψεις.
Κατα την γνωμη μου το να μπορεσει καποιος να παρει στοιχεια απο αρκετες κουλτουρες και να δημιουργησει κατι με δικο του χαρακτηρα ειναι ο,τι καλυτερο μπορει να κανει.

Filalithis

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδια, ψυχραιμία.

Αλλο η τεχνικη δημιουργίας και αλλο το στιλ.

Η τεχνική μπορεί να είναι η οποιαδήποτε απο την ανατολή έως την δύση.
Ο εν λόγω καλλιτέχνης χρησιμοποιεί μια Γιαπωνέζικη τεχνική. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και ουτε μπορούμε να τον κρίνουμε. Γιατι πολύ απλά δεν ξέρουμε τις συνθήκες κάτω απο τις οποιες την διάλεξε. Ειναι σαν να κρίνουμε εναν έλληνα κατασκευαστή πίπας οτι χρησιμοποιεί μια σκανδιναβική τεχνοτροπία κατασκευής.

Οσο για το στιλ, που ειναι αυτο που πραγματικά μετράει, ειναι καθαρά ελληνικό και μάλιστα ειναι εμφανείς οι επιρροές του καλλιτεχνη απο την αιγιακή αγγειοπλαστική που στα βασικά πρότυπα της υπάρχει απο π.Χ.

Οι εν λόγω κατασκευές για μενα ειναι πολυ καλαίσθητες και κομψές.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Φωτογραφίες από πίπες All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 1 of 5

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum