pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Amorelli pipes
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Kατασκευαστές πίπας
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Marbella

PostPosted: Sat Apr 24, 2010 4:40 pm    Post subject: Amorelli pipes Reply with quote

Amorelli pipes are made in a small village just outside the city of Caltanisseta, in the center of Sicily. Salvatore (Toto) Amorelli is the inventive genius ...

http://www.amorelli-italy.com/lyra.htm

View user's profile Send private message Visit poster's website
yannis_k

PostPosted: Sat Apr 24, 2010 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

Το εργαστήρι του πρέπει να είναι κοντά στην Αίτνα Smile
View user's profile Send private message
Marbella

PostPosted: Fri Jun 25, 2010 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

ArrowΠίπα σε σχήμα, Ιταλίας, Γκασπαρίνι Αμορέλλι!
Marbella

PostPosted: Thu Oct 28, 2010 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

puffy
taki

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

Κύριοι, τον "zio Totò" τον γνώρισα στην Caltanissetta, Σικελία, κάπου 20και χρόνια πριν. Ο τύπος δεν είχε τότε το "τουπέ" που του έδωσε στο μεταξύ η αναγνώριση της αμερικάνικης αγοράς, με την επίτιμη συμμετοχή του στην Council Of The National Italian American Foundation, μιάς ιταλο-spaghetto-αμερικάνης ένωσης. Ωραίος, μερακλής τύπος 50άρη που φρόντιζε προσωπικά τη δουλειά και το εργαστήρι του, έφιαχνε ο ίδιος με άλλους δυό μαστόρους τις πιπούλες του από πολύ καλοδιαλεγμένο ρείκι, δεν βαριότανε να διηγείται πως ξεκίνησε το 1980 μέσα σ΄ένα μικρό αποθηκάκι νοικιασμένο σε απόκεντρο μέρος της Caltanissetta, μιάς μικρής πόλης στο κέντρο της Σικελίας, απ΄όπου φαίνεται στο βάθος προς βορειοανατολικά η Αίτνα, απ΄τις παρυφές της οποίας εκείνος πρώτος έσκαβε τα ρείκια για να βγάλει το ξύλο που τον ενδιέφερε.

Ξυλουργός στο επάγγελμα, λένε καλός τεχνίτης, από την εποχή του πατέρα του, δεν τα είχε καταφέρει εμπορικά και τόσο καλά, ερασιτέχνης κυνηγός και γνώστης των αυτοφυών μανιταριών της Αίτνας ειδικά, αλλά και της νότιας Σίλας, στην Καλαυρία, φαίνεται πως τα κατάφερνε καλύτερα και μιάς και είχε ανακαλύψει μιά παρθένα ρεικο-περιοχή απ΄τη μιά και, βάζοντας μπροστά ξανά την ξυλουργική του τέχνη, απ΄την άλλη, έγινε πιπαρόλος σε μιά εποχή που η βιομηχανοποιημένη πίπα "της σειράς" είχε υποχωρήσει, δίνοντας τη θέση της στην hand made πίπα με την υψηλή αισθητική σχεδίου και την ποιοτική εκτέλεση, αν και σε πολύ μικρότερα νούμερα παραγωγής.

Το τεχνικό και καλλιτεχνικό του αισθητήριο τον βοήθησε να αναδειχθεί στην τοπική αγορά της Ιταλίας και παντού εμφανιζότανε στα λιστίνια των μεγαλυτέρων εμπόρων και καταστημάτων, όπου η επιλογή των κατασκευαστών και των εργαστηρίων ήταν αυστηρή. Αν και με κάποια παραπατήματα στον εμπορικό τομέα και στην διάθεση των προιόντων του, όπου λίγο έλλειψε την δεκαετία του 90 να τον ξαναρίξουν στην αφάνεια, η καλή ποιότητα με συνδοιασμό τις προσιτές τιμές, λόγω φθηνού κόστους και η καλή του τύχη, τον πρόβαλαν στην τεράστια και πλούσια αμερικάνικη και καναδέζικη αγορά, με τις μεγάλες ευκαιρίες για buisness και την επιτυχία στον τομέα του.

Σήμερα αν και η Amorelli-pipe έχει έναν τεράστιο τζίρο ανά τον κόσμο, όπου προβάλλεται με προιόντα καπνιστού μοναδικά, καλυμένα από διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας και από δυσκολομίμητα "κόλπα" της τέχνης του, ιδίως στα περίφημα επιστόμιά του από ρείκι και ακρυλικό ή από κέρατο και ακρυλικό, ο παλιός "zio-Totò" δεν βρίσκεται σχεδόν ποτέ στο εργαστήρι του, αν και διότι από ξυλουργός μεταπήδησε σε ...μάνατζερ με υψηλές ανά τον κόσμο επαφές, αφήνοντας το κατασκευαστικό στους τεχνίτες του, και την διαχείρηση της καθημερινότητας στον γιό του Στέφανο και στις κοπελιές που κρατούν λογιστήρια, παραγγελίες, αποθήκες κλπ....

Ούτε, όμως, και οι πίπες του είναι πιά οι ίδιες, όπως λένε οι παλιότεροι. Είναι πανέμορφες, βγαλμένες από χέρι σχεδιαστή επαγγελματία, αλλά το ρείκι δεν είναι πιά το ίδιο και λείπει το μεράκι κι΄ο ιδρώτας του μάστορα-βιοτέχνη (ή μήπως χειροτέχνη; ) που τις έφιαχνε τότε μία-μία και τις πούλαγε μόνο σ΄αυτούς που ...του γέμιζαν το μάτι! Confused
Έχω μιά και μοναδική πίπα, billiard Amorelli, απλή και πάντα όμορφη, απ΄το '89, διαλεγμένη απ΄τον ίδιον μέσα απ΄τη βιτρίνα, στο παλιό εργαστήριό του --δε σ΄άφηνε τότε να πάρεις όποια πίπα ήθελες, αυτός ο ίδιος στην διάλεγε "σύμφωνα με το χαρακτήρα σου", όπως έλεγε, γιατί, μετά απ΄τον απαραίτητο καφέ που κέρναγε για το καλωσόρισμα και την κουβεντούλα που σού΄πιανε, έβγαζε και συμπέρασμα τι και ποιάν πίπα έπρεπε να καπνίσεις! Shocked

Τώρα όλα αυτά πιά περάσανε. Όποιος φτάνει μέχρι εκεί είναι πάντα καλοδεχούμενος, αλλά ο καφές απ΄τη μεγάλη καφετιέρα στο γκάζι ...στέρεψε και η υποδοχή, απρόσωπη και υπερεπαγγελματική, σε περνά κατευθείαν σε μιά μκρή σάλα-εκθετήριο, για να διαλέξεις ποιές πίπες θα αγοράσεις απ΄τις ήδη έτοιμες ή θα παραγγείλεις, αν είσαι έμπορος, χωρίς ποτέ να σε περνούν απ΄το εργαστήριο, που βλέπεις ένα μικρό μέρος του από μιά τζαμόπορτα, που ποτέ δεν ανοίγει για σένα "για λόγους ασφαλείας", όπως δικαιολογούνται...
Για την οικογένεια Amorelli και κομπανία μπέλα η περιπέτεια "πίπα" ξεκίνησε πριν 15 χρόνια περίπου, ακριβώς την στιγμή που τελείωνε για όλους εμάς, που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε αυτόν το καλό τεχνίτη και έξοχο άνθρωπο, τον "zio-Totò" Amorelli!

(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 2:55 pm    Post subject: Reply with quote

Ευχαριστούμε Τάκη!
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

Αναλυτικος και ωραιος στην περιγραφη ο Taki.
Back to top
TheGreatDalmuti

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 3:41 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ ωραίο κείμενο!

Ενώ γενικά λίγες από τις πίπες του μου αρέσουν από αυτές που έχω δει (και βρίσκονται και στην ελληνική αγορά, και σε άφιλτρες) τα επιστόμια είναι όντως πολύ καλοδουλεμένα και ξεχωριστά.

In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.
Back to top
salan

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

@ WoodTurningGR
Κώστα,τι θυμίζουν αυτά τα επιστόμια;

taki

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

Νά΄στε καλά, παιδιά! Very Happy
(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

Ωραίες οι πληροφορίες.
Εχω να πω όμως ότι όπως αυτός έγινε μεγάλη εταιρία από βιοτέχνης και πέρασε στον γίο του, έτσι έγιναν πολλοι και νομίζω ότι είναι το όνειρο κάθε βιοτέχνη.

Πάλι καλά.

Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
TheGreatDalmuti

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 4:52 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ σαν καταναλωτής πάντως προτιμώ περιπτώσεις σαν τον γιο Becker παρά να αναπτυχθεί η εταιρία και να χαλάσει η ποιότητα....

In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.
Back to top
Hetfield1979

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

Η πρώτη και η τελευταία ειναι απλά ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ.
Ομολογώ πάντως ότι το επιστόμιο από τις τελευταίες μου θυμίζει κάποια της Amadeus που είδαμε στην εκδρομή στην Πάτρα. Μάλιστα αποτέλεσαν το έναυσμα για να αποκτήσω μία. Razz

-------------------------------------------------------
Υγροπαγιδευμένος Ασπιδοφόρος
Σε τι διαφέρουν τα English από τα Balkan δεν μου είναι ξεκάθαρο, τα κυνηγάω και τα δύο μανιωδώς.
Στη Latakia μου θέλω και κάμποσο Oriental, ενίωτε και μερική Virginia, ενδεχωμένος και λίγο Cavendish.
-------------------------------------------------------
Back to top
WoodTurningGR

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 6:15 pm    Post subject: Reply with quote

salan wrote:
@ WoodTurningGR
Κώστα,τι θυμίζουν αυτά τα επιστόμια;

Καπετάνιε εάν θυμάσαι ένα πάνω στο γραφείο μου, αυτόν προσπαθούσα να αντιγράψω. Τα κατάφερα στο ίσιο. Το γυριστό παλεύω στο μυαλό μου...

Ααα! Τώρα θυμήθηκα την κουβέντα στην Amadeous! Σωστά! Το γυριστό έχει άλλη τεχνική όμως.

Marbella

PostPosted: Sun Dec 19, 2010 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow Νέα !
Marbella

PostPosted: Sun May 15, 2011 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

Νέα δουλειά.
Marbella

PostPosted: Sun May 15, 2011 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow
pv2v

PostPosted: Sun May 15, 2011 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

Μου αρεσει το δακτυλιδι στο volcano.
Οι σιαμαιες ειναι για χαρμανια? Laughing
Οι πιπες του Chicago νομιζω ειναι για βιτρινα.
Ωραιες δουλειες ομως.
Τα λοξα μισοασπρα "φορεματακια" απο Cagli2008 δειχνουν ωραια.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Kατασκευαστές πίπας All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum